ИНДИЯ И НЕПАЛ - СТРАНИ С ОТВОРЕНИ СЪРЦА

10 дни | 9 нощувки
ДЕЛХИ-МАНДАВА-ДЖАЙПУР-АГРА-КАТМАНДУ-БХАКТАПУР
от 3199 лв.
Оферта № Е21
Начална дата Крайна дата Цена Резервация
ДЕН 1 | Полет до Делхи Полет до Делхи
Ще кацнете в Делхи. Наш представител ще Ви посрещне. Трансфер до хотела и настаняване. Ще имате обзорна обиколка на Олд Делхи - паметника на Махатма Ганди „Raj Ghat”, Червената крепост, построена от император Шах Джахан, пазара „Чанди Чоук“ и джамията „Джама Масджид“. Ще имате възможност за разходка с рикша по оживените улици на Чанди Чоук ("Пакет допълнителни екскурзии"). Ще посетите Китаб Минар – най-високата каменна кула в Индия, военния мемориал “India Gate”, гробницата на Хумаюн, сградите на Президенството, Парламента и Правителството. Нощувка в района на Делхи.

ДЕН 2 | Делхи – Мандава Делхи – Мандава
Закуска. Отпътуване към Мандава. Крепостта е една от най-красивите в Раджастхан, сега хотел. Наричат Мандава “Художествената галерия на Раджастхан на открито” заради местните имения, в които има многообразие от изрисувани фасади и порти. По желание може да се включите в едночасово сафари с джип или половинчасова разходка с камила по дюните на Мандава ("Пакет допълнителни екскурзии") до традиционно индийско селище. Нощувка в района на Мандава.

ДЕН 3 | Мандава – Джайпур Мандава – Джайпур
Закуска. Отпътуване към Джайпур. Ще посетите градския дворец, Джантар Мантар – най-голямата каменна обсерватория в света, Хава Махал (дворецът на ветровете). Вечерта ще имате възможност да се включите в готварски урок + вечеря ("Пакет вечери"). Нощувка в района на Джайпур.

ДЕН 4 | Джайпур Джайпур
Закуска. Ще посетите крепостта „Амбър “. През останалата част от деня ще разполагате със свободно време или някоя допълнителна екскурзия по желание. Разходка с джип до крепостта „Форт Амбър“ ("Пакет допълнителни екскурзии"). Или може да се разходите по калдъръмените улици на Самод ("Пакет допълнителни екскурзии"). Ще посетите местните светилища, базари, както и кралските градини на „Samode Bagh“. Или привечер ще имате възможността да се сприятелите със слон „Eleday“ ("Пакет допълнителни екскурзии"). Нощувка в района на Джайпур.

ДЕН 5 | Джайпур – Агра Джайпур – Агра
Закуска. По пътя за Агра ще видите изоставения град Фатехпур Сикри. Ще посетите и забележително добре запазените сгради в „Призрачния град“, включително „Джама Масджид“, гробницата на Салим Чисти, двореца „Панч Махал“. Настаняване в хотела. Ще посетите крепостта Агра ("Пакет допълнителни екскурзии"). Вечерта ще посетите шоуто „Mohabbatein Taj“, което представлява поредица от пиеси, посветени на Могулската империя. Или бихте могли да се включите в дегустационна обиколка ("Пакет допълнителни екскурзии"). Нощувка в района на Агра.

ДЕН 6 | Агра – Делхи – Нагаркот Агра – Делхи – Нагаркот
На зазоряване ще посетите храма Тадж Махал, построен в средата на XVII в. от могулския император Шах Джахан за съпругата му Мумтаз Махал. Връщане в хотела за закуска. Ще отпътувате обратно за Делхи, за да отлетите за Катманду. След като пристигнете в столицата на Непал следва трансфер до Нагаркот (типично непалско село). Ще разполагате със свободно време. Нощувка в района на Нагаркот.

ДЕН 7 | Нагаркот – Бхактапур – Катманду Нагаркот – Бхактапур – Катманду
Закуска. Ще се отправите към Катманду, като по пътя ще посетите Бхактапур – градът на преданите (част от световното наследство на ЮНЕСКО). Ще посетите площад Дубар с храмове и фрески във викториански стил. Нощувка в района на Катманду.

ДЕН 8 | Катманду Катманду
Преди закуска, имате възможност да се включите в 45 минутен полет в планината с Yeti Air (заплаща се отделно). Той ще Ви разкрие най- красивата гледка към Еверест. След закуска, се пригответе да разгледате Патан, наричан още „градски занаятчия“. Ще посетите площад Патан Дубар, който е признат за един от най-добрите градски пейзажи в света (част от световното наследство на ЮНЕСКО). Вечерта ще имате възможност да се разходите с рикша. Ще разполагате със свободно време за пазаруване на известния пазар Тамел. Нощувка в района на Катманду.

ДЕН 9 | Катманду Катманду
Закуска. Ще посетите площад Дурбар, сърцето на Стария град на Катманду и комплекс от множество храмове и статуи. Ще разгледате Хануман Рао (порта на Хануман), храма Пашупатина (ако времето позволява, можете да присъствате на вечерната церемония Аарти). Нощувка в района на Катманду.

ДЕН 10 | Полет до България Полет до България
Закуска. Трансфер до летището за обратния полет до София.

ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ - Вътрешен полет Делхи – Катманду с местна авиокомпания.
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 23 кг регистриран и
7 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР -
Летище-Хотел-Летище с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ -  Отлични
хотели според местната категоризация.
ХРАНА - 9 богати закуски на блок маса.
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до        65 г.: 42,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 799,00 лв.

- Туристическа виза за еднократно посещение на Индия: 86 USD.
В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.

 
- "Пакет 7 вечери" – 359,00 лв., който осигурява:
  • 9 вечери в хотелите + готварски урок в Джайпур.
- Застраховка "Отмяна на пътуването"
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ

- Делхи  – 1 нощувкa в хотел S K PREMIUM PARK 3*
- Мандава  – 1 нощувкa в хотел UDAI VILAS PALACE 3*
- Джайпур 2 нощувки в хотел KK ROYAL HOTEL 5*
- Агра1 нощувкa в хотел HOWARD PLAZA THE FERN 4*
- Нагаркот1 нощувкa в хотел THE FORT RESORT 3*
- Катманду 3 нощувки в хотел HOTEL MULBERRY 3*

За всяка от посочените дати, пътуващите ще бъдат уведомени за конкретните хотели, в които ще бъдат настанени, в рамките на две седмици преди началната дата на екскурзията.
"Пакет допълнителни екскурзии" – 249,00 лв., който осигурява:
  • Разходка с рикша по оживените улици на Чанди Чоук;
  • Едночасово сафари с джип по дюните на Мандава / Половинчасова разходка с камила по дюните на Мандава;
  • Посещение на крепостта Агра + „Mohabbatein Taj“ шоу / Дегустационна обиколка;
  • Разходка с джип до крепостта Амбър / Разходка в Самод / Възможност за сприятеляване със слон "Eleday".
- 45 мин. полет с Yeti Air в сърцето на Хималаите: 479,00 лв.