ИСТАНБУЛ И ЕГЕЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ

8 дни | 7 нощувки
ИСТАНБУЛ, ТРОЯ, ПЕРГАМ, ПАМУККАЛЕ, ЕФЕС, ХИЕРАПОЛИС, АНТАЛИЯ
от 599 лв.
Оферта № Е10
Начална дата Крайна дата Цена Резервация
ИСТАНБУЛ И ЕГЕЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ
 
Усетете пулсиращия дух на Истанбул като се потопите в историята и разкоша на единствения град разположен на два континента и столица на четири велики империи.
"Има градове по-хубави, но няма така вълшебен - чудо за очите".                                                                                                                                           Ив. Вазов
 
ДЕН 1 | Полет до Истанбул
Нашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището. Трансфер до хотела. Нощувка в Истанбул.
 
ДЕН 2 | Истанбул
Закуска. Обиколката на магичния метрополис ще започне с бившия хиподрум, място за религиозно събиране. Ще продължите към Синята джамия – най-значимото светилище на исляма в града. Разходката ще Ви отведе до двореца Топ Капъ, който се намира на върха на Сераголю, един от седемте хълма на Истанбул между Златния рог, Босфора и Мраморно море. Векове наред той е бил официалната резиденция на султаните и е отражението на най-внушителното съкровище на отоманската династия. След това ще посетите египетския пазар, известен като пазара на подправките, с неговите ориенталски вкусове и цветове, разположен в северната част на града. Нощувка в Истанбул.
 
ДЕН 3 | С лодка по Босфра – Троя – Айвалък
Закуска. Предлагаме Ви пленителна екскурзия с лодка по Босфора (заплаща се на място). По време на Вашия круиз, пътувайки между двата бряга, които отделят Европа и Азия, ще откриете много живописни фасади, крепости и дворци. След това продължавате към Чанаккале до мястото на легендарните герои на "Одисея" и "Илиада". Дълго време Троя е била известна като обект на многобройни митове, докато германецът Хайнрих Шлиман не започнал археологическите си разкопки през XIX в. По този начин днес можем да видим градските стени с техните порти, кули, храмове и светилища, които векове били скрити от човечеството. Продължавате към Айвалък. Нощувка в Айвалък.
 
ДЕН 4 | Пергам – Кушадасъ
Закуска. Живописното пътуване по крайбрежието ще Ви отведе до руините на древногръцкия гр. Пергамон, едно от съкровищата на древна Елада. Невроятният комплекс пази останките на светилището на Атина, Траян и
Асклепий. Внушителни са руините на няколко кралски дворци на Елинските царе и на величествения античен театър. Пътешествието до тази древна епоха ще завърши с останките от някога световно известната библиотека на Пергам. Заедно с александрийската тя е била една от най-големите за времето си. Това е и мястото, където е измислен "пергаментът". Нощувка в района на Кушадасъ.
 
ДЕН 5 | Ефес – Памуккале
Закуска. Ще посетите Ефес, един от най-големите древни градове в света. Степента на съхраненост на градските съоръжения е изключителна. Антиките чакат да бъдат преоткрити и от Вас: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица Аркадия, библиотеката на Целс. Големият театър, който е разполагал с 25 000 седящи места, се е нареждал сред най-големите културни средища в Мала Азия за своето време. Пътуването ще продължи през прекрасна меандрова долина към Памуккале (Дворец на памука). Така типичните за околния пейзаж снежнобели калциеви каскади са възникнали от отлагания на течащите върху скалите термални води. Още от древността този очарователен природен спектакъл приписва на извора лечебни свойства. След пристигането ще имате възможност за термална баня в хотела. Нощувка в Памуккале.
 
ДЕН 6 | Хиераполис – Анталия
Закуска. Руините на бляскавия древен град Хиераполис, преживял своя разцвет в римско време, се простират над калциевите каскади. Тук се намират основите на храма на Аполон от III в. от н.е. Римският театър е красив и внушителен със своите петдесет стъпаловидни реда от травертин. На връщане за Анталия ще се насладите на превъзходния пейзаж с планината Торос. По пътя ще спрете в работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим). Нощувка в района на Анталия.
 
ДЕН 7 | Анталия
Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богат растителен свят. Ще видите Йъвлъ минаре (минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран. Нощувка в района на Анталия.
 
ДЕН 8 | Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.
Прочети повече
ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 3* и 5* хотели според местната категоризация.
ХРАНА - 7 богати закуски на блок маса.
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро: 8,80 лв. на човек
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 299 лв.
"Пакет културна програма и вечери" 259 лв. на човек, който осигурява:
• Входни такси във всички места според програмата;
• Лицензиран екскурзовод;
• 7 богати вечери
- Застраховка "Отмяна на пътуването"
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

Истанбул
- 2 нощувки - IBIS Istanbul Zeytinburnu 3*
Айвълък - 1 нощувка - Hotel Billurcu 3*
Кушадасъ - 1 нощувка - TUSAN Beach Resort 5*
Памуккале - 1 нощувка - RICHMOND THERMAL Pamukkale 4*
Кемер - 2 нощувки - KARMIR Resort Kemer 5*

Програмата Ви гарантира 7 нощувки в 3*, 4* и 5* хотели.  Поради големия брой пътуващи за всяка от посочените дати, пътуващите ще бъдат уведомени за конкретните хотели, в които ще бъдат настанени, в рамките на две седмици преди началната дата на екскурзията.