Пашабаг, Турция

Долината Пашабаг (лозето на пашата) – Долината на монасите
Скалните игли с форма на гъби на долината Пашабаг го превръщат в една от най-известните забележителности на Кападокия. В ранния византийски период религиозна общност, която е била последователка на свети Симон Стълпник (монах от 4-ти век, прекарал живота си на върха на стълб в северна Сирия), е посветила живота си на собствените си стилитни практики тук. Вместо стълбове обаче, те издълбали монашески килии високо на върха, за да водят херметически живот на молитва. Една от тези монашески клетки все още може да бъде посетена.
Още забележителности в Турция »

Отзиви

"Невероятно преживяване, красоти и прекрасни емоции. Обичам да пътувам с Премио Травел, защото всичко ми е 6. Организация, хотели, екскурзоводи, професионална компетентна информация - всичко. Ликия! Пак искам там!"
Владина Цекова , Ликия
"Благодаря ви за прекрасната екскурзия до Кападокия, която не мога да забравя, и за добрите отношения с туристите. Благодаря, че ви има. "
Вени Сълева , Кападокия
"Изключително добре организирани екскурзии - подбрани маршрути, хотели и ерудирани екскурзоводи, при това на приемливи цени за предлаганите пакети! Препоръчвам! "
Венета Йорданова, Премио Травел

Абонамент за бюлетин

Регистрация за редовен бюлетин с подбрани и промоционални оферти от
Премио Травел България.

Mедийни партньори