Йъвлъ Минаре, Турция

Една от най-разпознаваемите забележителности в Анталия, минарето Yivli се извисява над околностите му, елегантен паметник, който брилянтно демонстрира селджукската архитектура. Построена от селджукския султан Alaeddin Keykubad в периода 1219-1236). Минарето е типичен пример за селджукската архитектура, с квадратна основа, увенчана с осмоъгълен барабан, носещ нагънатия вал, с галерия около върха. Част от джамията от 13-ти век, която все още се използва и до днес, се намира в историческия център. От върха има прекрасни панорами над червените покриви около него. На турски език означава „нагънато минарет“, Yivli е висок 38 метра и сега се помещава в етнографския музей на Анталия, където има много стари и интересни артефакти, които също може да разгледате. Минарето е точно до входната порта на крепостта в стария град. Срещу минарето е часовниковата кула на Османската епоха в Анталия , а наблизо са гробници, датиращи от 14-ти век.
Още забележителности в Турция »

Отзиви

"Невероятно преживяване, красоти и прекрасни емоции. Обичам да пътувам с Премио Травел, защото всичко ми е 6. Организация, хотели, екскурзоводи, професионална компетентна информация - всичко. Ликия! Пак искам там!"
Владина Цекова , Ликия
"Благодаря ви за прекрасната екскурзия до Кападокия, която не мога да забравя, и за добрите отношения с туристите. Благодаря, че ви има. "
Вени Сълева , Кападокия
"Изключително добре организирани екскурзии - подбрани маршрути, хотели и ерудирани екскурзоводи, при това на приемливи цени за предлаганите пакети! Препоръчвам! "
Венета Йорданова, Премио Травел

Абонамент за бюлетин

Регистрация за редовен бюлетин с подбрани и промоционални оферти от
Премио Травел България.

Mедийни партньори