С АВТОБУС ПРЕЗ ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ

Автобус
Вид транспорт: Автобус
Маршрут: СОФИЯ - ПЛОВДИВ - ХАСКОВО - ЧАНАККАЛЕ - ТРОЯ - АЙВАЛЪК - КУШАДАСЪ - ЕФЕС - ФЕТХИЕ - МИРА - АНТАЛИЯ - ДЕНИЗЛИ - БУРСА - ХАСКОВО - ПЛОВДИВ - СОФИЯ
Продължителност: 9 дни / 8 нощувки
от 799 BGN
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай

Турция

Невероятна природа, златни пясъчни плажове, живописни планини, покрити с древни борови гори, ярко слънце и, разбира се, кристално чисто, нежно и топло море - всичко това прави Турция изключително привлекателна дестинация за туристите. Турция – страна с богата култура и люлка на древни цивилизации. Който веднъж я посети, идва отново и отново. Турция граничи с четири морета: в северната част на Черно, Мраморно и Егейско море на запад и Средиземно море на юг. Нито една страна в света не може да се похвали с толкова дълъг сезон, който започва от началото на май и продължава до ноемврийските празници. Турция Ви предлага великолепни курорти, повечето от които се намират на морското крайбрежие - Алания, Сиде, Белек, Анталия, Кемер, Бодрум и Мармарис. За любителите на историята, почивката в Турция дава отлична възможност за разнообразни екскурзии, които разкриват уникалната култура, традиции и обичаи на Турция. Колко красота и романтика крият в себе си имената на древните градове - Троя, Истанбул, Бергама, Ефес, Дидим, Аспендос, Афродизиас, Перге, Памуккале, Хиераполис. Безброй легенди Ви заобикалят отвсякъде!


ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за Турция, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Те могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози. Тези, които желаят да останат за по-дълъг период, трябва да се обърнат към местните компетентни власти за издаване на разрешение за продължаване срока на пребиваване. Забрана за влизане в Турция за срок от една година се налага на българските граждани, останали в страната за повече от три месеца, без да са получили надлежно разрешение.

 

ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА НА РЕБУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ

Посолство на Република България в Анкара, Република Турция
Адрес: Atatürk Bulvarı № 124, 06680 Kavıklıdere-Çankaya, Ankara, Republic of Turkey (гр. Анкара, кв. Кавъклъдере, Чанкая, бул. „Ататюрк” № 124)
Тел.: +90 312 467 20 71; +90 312 427 51 42
Факс: +90 312 468 69 56
Дежурни телефони в извънработно време:
+ 90 312 467 20 71; + 90 312 427 51 42
+ 90 533 376 37 69 /мобилен/
Работно време: По - Пт, 09.00 - 17.30 ч.
Приемно време за граждани: 09.00 - 12.00 ч.
 

Генерално консулство на Република България в Истанбул, Република Турция
Адрес: Ahmet Adnan Saygun Cd. № 34, Ulus - 2.Levent, 34340, Istanbul, Republic of Turkey
Предоставя консулско обслужване за областите: Истанбул, Коджаели, Сакария, Чанаккале
Тел.: +90 212 281 01 14; +90 212 281 01 15; +90 212 281 01 16
Факс:+90 212 264 10 11
Дежурни телефони в извънработно време:
+ 90212 281 01 14; + 90212 281 01 15; + 90212 281 01 16
+ 90 533 383 64 14 /мобилен/

 

Вижте повече

Кол център

02 4949363

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА

  • Сигурност и гаранция за Вашата резервация
  • Гарантираме отлично качество
  • Професионален екип и лично отношение
  • Фокус към атрактивни и популярни дестинации
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели към програмата
ДЕН 1 | ЧАНАККАЛЕ
Отпътуване от София, през Пловдив и Хасково. Пристигане в Турция и преминаване през пролива на Дарданелите. Пролива на Дарданелите не е толкова познат, колкото Босфора, но е също толкова красив и в същото време важен, като търговски път, свързващ Мраморно с Егейско море. Настаняване и нощувка в района на Чанаккале.

ДЕН 2 | ТРОЯ - АЙВАЛЪК ДЕН 2 | ТРОЯ - АЙВАЛЪК
Закуска. Освобождаване на хотела и разходка до историческия град Троя ("Пакет екскурзии"). Троя е античен град на полуостров Троада, в най-западната част на Мала Азия, край пролива Дарданели, недалеч от брега на Егейско море. Известен е като мястото на легендарните герои на "Одисея" и "Илиада", описани от Омир  и като място на провеждане на Троянската война, описана в Илиада. Дълго време Троя е била известна като обект на многобройни митове, докато германецът Хайнрих Шлиман не започнал археологическите си разкопки през XIX в. По този начин днес можем да видим градските стени с техните порти, кули, храмове и светилища, които векове били скрити от човечеството. Продължавате към Айвалък. Нощувка в Айвалък.

ДЕН 3 | КУШАДАСЪ - ЕФЕС ДЕН 3 | КУШАДАСЪ - ЕФЕС
Закуска. Живописното пътуване по крайбрежието ще Ви отведе до руините на древногръцкия гр. Пергамон, едно от съкровищата на древна Елада. Невероятният комплекс пази останките на светилището на Атина, Траян и Асклепий. Внушителни са руините на няколко кралски дворци на Елинските царе и на величествения античен театър. Пътешествието до тази древна епоха ще завърши с останките от някога световно известната библиотека на Пергам ("Пакет екскурзии"). Заедно с александрийската тя е била една от най-големите за времето си. Това е и мястото, където е измислен "пергаментът". Ще продължите към Ефес ("Пакет екскурзии"), един от най-големите древни градове в света. Степента на съхраненост на градските съоръжения е изключителна. Антиките чакат да бъдат преоткрити и от Вас: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица Аркадия, библиотеката на Целс.
Големият театър, който е разполагал с 25 000 седящи места, се е нареждал сред най-големите културни средища в Мала Азия за своето време. Нощувка в района на Кушадасъ.

Опционално срещу допълнително заплащане: Посещение на Храма на Дева Мария - Посещение на храма, заедно със запазена къща в маслинова гора, където Дева Мария е прекарала последните си дни след бягството си от Йерусалим.

ДЕН 4 | ФЕТХИЕ ДЕН 4 | ФЕТХИЕ
Закуска. В този ден ще се отправите до региона на  Фетхие, като ще пътувате през територията на античното царство Кария. По-късно през деня ще се разходите с яхта до известния плаж Изтузу, където костенурките от карета карета снасят яйца. Докато трае плаването ще видите едно от седемте чудеса на античния свят - останките от Мавзолея в Халикарнас, с гробницата на Карийския цар Мавзол, издигната от съпругата му Артемизия. Думата „мавзолей“ произлиза от името на Мавзол и днес се използва за обозначаване на голяма гробница, до която живите имат достъп. Построен е през 353 пр.н.е.. Мавзолеят е едно от старите седем чудеса на света. Представлява солиден храм, заобиколен от 36 колони в йонийски стил. Халикарнас е днешен Бодрум, (Турция). Мавзолеят e бил висок 45 метра (135 стъпки). Бил е богато украсен с релефи и скулптури, дело на 4 прочути гръцки майстори – Скопас, Леохар, Тимотей и Бриаксис. В Британския музей са изложени много фрагменти, като за 2 от статуите се предполага, че са на Мавзол и Артемизия. Нощувка в района на Фетхие.

ДЕН 5 | МИРА - АНТАЛИЯ ДЕН 5 | МИРА - АНТАЛИЯ
Закуска. Днес ще напуснете бреговете на Егейско море и ще се отправите към Анталия и Средиземно море.  Ще посетите древния гр. Мира ("Пакет екскурзии"). Тук ще разгледате скалните гробници, които безспорно са сред
най-впечатляващите забележителности на Турция. Гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. В Мира се намира и църквата на Свети Николай Мирликийски Чудотворец ("Пакет екскурзии"), където първоначално е бил погребан светецът. Нощувка в Анталия.

Опционално срещу допълнително заплащане: * Разходка с яхта до остров Кекова - По време на тази обиколка ще можете да се насладите на пейзаж, типичен за южната част на средиземноморското крайбрежие. Най-интересният момент е възможността да се видят останките от потъналото в резултат на земетресения древноримско селище на остров Кекова.

ДЕН 6 | АНТАЛИЯ ДЕН 6 | АНТАЛИЯ
Закуска. Днес ще посетите Анталия, столицата на туризма в Турция. Ще видите Йъвлъ минаре минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Ще имате шанса да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран ("Пакет екскурзии"). Нощувка в района на Анталия.

ДЕН 7 | ДЕНИЗЛИ
Закуска. Днес ще оставите бреговете на  Средиземно море зад себе си и ще тръгнете към вътрешността на Турция. По пътя ще спрете в работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия
процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим). По-късно ще посетите древния град Лаодикия ("Пакет екскурзии"), който е дом на една от седемте църкви, описани в Откровението на Йоан и наречена Лаодикийска. Лаодикия е споменат в Откровението на Йоан (последната книга от Библията) като Градът на седемте християнски църкви. Лаодикийската църква е наречена в Писанията „хладката църква”. Лаодикийската църква символизира последната фаза от църковната история. В Откровението на Йоан Исус започва своето послание към нея с думите: „Познавам делата ти – че не си нито студен, нито топъл. Да беше ти студен или топъл! Но понеже си хладък, нито топъл, нито студен, ще те избълвам от устата Си”. Повечето теолози са на мнение, че Лаодикийската църква е първообраз на днешната Християнска църква. Сградата е запазена в почти оригиналния си вид. Нощувка в района на Денизли.

ДЕН 8 | ДЕНИЗЛИ - БУРСА ДЕН 8 | ДЕНИЗЛИ - БУРСА
Закуска. Преди закуската ще имате възможност за обиколка с балон на Древен Хиераполис и Памуккале. (Опционално срещу допълнително заплащане). Приятно, но дълго пътуване Ви очаква по приказните и екзотични пътища на Анадолска Турция. Нощувка в района на Бурса.

ДЕН 9 | ОБРАТНО КЪМ ДОМА
Закуска.  След кратка обзорна обиколка на град Бурса, Вашата приказка приключва. Отпътуване към България.

ПЪТУВАНЕ с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация.
ХРАНА - 8 богати закуски и 8 богати вечери
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 12,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер;
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате
в самостоятелна стая): в зависимост от датата на заминаване цени от 279 лв. до 339 лв..
"Пакет екскурзии": 99 лв. на човек, който Ви осигурява:

Входни такси за:
- Троя
- Акрополис (Пергама)
- Ефес
- Древният град Мира
- Църквата Св. Николай
- Лаодикия

Екскурзоводско обслужване на български език

- Застраховка "Отмяна на пътуването"

4**** Hotel Troya Tusan или подобен / Canakkale
4**** Hotel Halic Park или подобен / Ayvalik
4**** Hotel Tusan или подобен / Kusadasi
4**** Hotel Latanya или подобен / Antalya
4**** Hotel Richmond Thermal или подобен / Pamukkale
4**** Hotel Tiara или подобен / Bursa

Програмата Ви гарантира 8 нощувки в 4* хотели.  Поради големия брой пътуващи за всяка от посочените дати, пътуващите ще бъдат уведомени за конкретните хотели, в които ще бъдат настанени, в рамките на десет дни преди началната дата на екскурзията.

offer № Е44

Отзиви

"Невероятно преживяване, красоти и прекрасни емоции. Обичам да пътувам с Премио Травел, защото всичко ми е 6. Организация, хотели, екскурзоводи, професионална компетентна информация - всичко. Ликия! Пак искам там!"
Владина Цекова , Ликия
"Благодаря ви за прекрасната екскурзия до Кападокия, която не мога да забравя, и за добрите отношения с туристите. Благодаря, че ви има. "
Вени Сълева , Кападокия
"Изключително добре организирани екскурзии - подбрани маршрути, хотели и ерудирани екскурзоводи, при това на приемливи цени за предлаганите пакети! Препоръчвам! "
Венета Йорданова, Премио Травел

Абонамент за бюлетин

Регистрация за редовен бюлетин с подбрани и промоционални оферти от
Премио Травел България.

Mедийни партньори