Деврент, Турция

Долината Деврент - Музей на открито в Зелве
С каменните скални скали, покрити с пещерни жилища, разходката през музея на открито в Зелве, в долината Деврент, е преживяване на старата част на Кападокия. От 9-ти до 13-ти век районът, който се състои от три долини, е бил важен религиозен център и е служил като убежище. В скалите са издълбани множество църкви, жилища и дори една джамия, което доказва мирното разбирателство на представителите на различни религии, живели там. Църквите не са така богато изографисани като тези в Гьореме, но пък районът печели с това, че няма толкова голямо струпване на туристи.  Поради опасност от ерозия и падане, селото е трябвало да бъде изоставено през 1952 г. Сега цялата долина е музей. Има няколко интересни параклиса, които могат да се видят - най- непокътнатата е Üzümlü Kilise (гроздова църква) и доста живописна скална джамия . Но истинската радост на този обект е криволичещ по стръмните пътеки, изследвайки почернелите интериори на пещерните жилища, и гледайки към великолепните гледки към заобикалящата природа.
Още забележителности в Турция »

Отзиви

"Невероятно преживяване, красоти и прекрасни емоции. Обичам да пътувам с Премио Травел, защото всичко ми е 6. Организация, хотели, екскурзоводи, професионална компетентна информация - всичко. Ликия! Пак искам там!"
Владина Цекова , Ликия
"Благодаря ви за прекрасната екскурзия до Кападокия, която не мога да забравя, и за добрите отношения с туристите. Благодаря, че ви има. "
Вени Сълева , Кападокия
"Изключително добре организирани екскурзии - подбрани маршрути, хотели и ерудирани екскурзоводи, при това на приемливи цени за предлаганите пакети! Препоръчвам! "
Венета Йорданова, Премио Травел

Абонамент за бюлетин

Регистрация за редовен бюлетин с подбрани и промоционални оферти от
Премио Травел България.

Mедийни партньори